Η Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδος (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.)

Η  Επιστημονική Εταιρεία Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας  Ελλάδος  (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.) είναι μια ομάδα αποκατάστασης που δραστηριοποιείται στο χώρο της θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μια από τις λίγες ομάδες στην Ευρώπη που αποτελείται  μόνο από επιστήμονες του χώρου της υγεία ( φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές , ψυχολόγους , λογοθεραπευτές, κ.α.) καθώς φιλοσοφία της είναι ότι, το άλογο είναι ένα πολύτιμο μέσο αποκατάστασης και ότι έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται. Είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία με κύριους σκοπούς  ίδρυσης και λειτουργίας τα εξής:

  • Την διάδοση, ανάπτυξη και προώθηση της Ιπποθεραπείας και Θεραπευτικής Ιππασίας και γενικότερα της επιστήμης της αποκατάστασης, τόσο  στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Την εκπαίδευση και εξειδίκευση νέων επιστημόνων εμπλεκομένων με το χώρο και την δημιουργία της απαραίτητης επιστημονικής υποδομής στην Ελλάδα για τη σωστή ανάπτυξη της Ιπποθεραπείας και της Θεραπευτικής Ιππασίας και γενικότερα της επιστήμης της αποκατάστασης.
  • Την διοργάνωση συνέδριων, σεμιναρίων, επιστημονικών συμποσίων και διαλέξεων.
  • Την άμεση επιστημονική συνεργασία με ομάδες που διεξάγουν συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.